Festival Simfonic

FESTIVAL SIMFONIC

Festival SIMFONIC: 11 de juny 2022 – 12a edició

Diada de 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d’escoles de música a 100 racons de Catalunya i Balears.

Les actuacions tenen lloc a espais tant singulars com la Nau Bostik a Barcelona, el Pati de les Magnòlies a Girona, l’Auditori Municipal Enric Granados a Lleida, el pati del Teatre Kursaal a Manresa, el Palau Despuig a Tortosa o el CaixaForum Palma a Mallorca, entre d’altres.

Són ciutats simfòniques a Catalunya:
• Província Barcelona: Barcelona, Cabrera de Mar, Caldes de Montbui, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Manresa i Vallirana

• Província de Girona: Girona, Figueres, Palafrugell i Vidreres

• Província de Lleida: Lleida, Alguaire, Cervera i Mollerussa

• Província de Tarragona: Tarragona, Camarles, El Perelló, Godall, La Sénia, L’Aldea, Reus, Sant Carles de la Ràpita, Tortosa i Ulldecona

Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca, Campos, Inca i Llucmajor

Tots els estils musicals hi són presents:  es pot escollir entre formacions de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral; qui vulgui pot optar per concerts de swing, grups de jazz i cors de gospel; els més marxosos gaudiran de pop-rock, funk, rap o hip hop. I pels més alternatius, sessions de DJ’s i música electrònica o fins i tot música tradicional i popular.

El Festival SIMFONIC us convida a gaudir d’una manera diferent dels espais singulars que amaguen les nostres ciutats amb tot tipus d’actuacions musicals. Només heu d’escollir a quin espai voleu anar i quin estil de música voleu escoltar. No us refieu del tipus d’espai a l’hora d’escollir el vostre concert; el maridatge que proposa el Festival entre la música i l’arquitectura és sorprenent.

El projecte neix l’any 2011 de la mà de l’ Associació SIMFONIC amb la voluntat de visualitzar la tasca que venen desenvolupant les escoles de música, aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes.

El Festival SIMFONIC està pensat per a tots els ciutadans: jovent, adults, persones grans i famílies que vulguin passar una tarda especial gaudint de bona música en espais singulars i participar d’un projecte de ciutat pioner i innovador.

Aquest projecte és possible gràcies a la col•laboració de 243 entitats.